wordpress only

LOKACIJA


Glavni željeznički kolodvor, Stazione Centrale – Roma Termini, je udaljen 10 minuta pješačenja od hotela. Sa ovog kolodvora kreću vozovi ka svim većim gradovima i mjestima. Najbliža metro stanica je Cavour koja je udaljena od kolodvora Termini samo jednu stanicu u pravcu Laurentina. Lokacija hotela je u blizini stanica javnog površinskog transporta, čija prevozna sredstva prolaze u blizini hotela; većina autobuskog javnog transporta ima glavnu stanicu na Piazza dei Cinquecento dok tramvaji prolaze kroz Via Principe Amadeo i završavaju liniju u Via Amendola.

Hotel 3 Zvjezdice U Rimu

Hotel Apollo se nalazi u srcu Rima, u ulici Via deiSerpenti 109, gdjemožetenaćisveusluge- kojesuvampotrebneto- komodmora, kaoinajboljišoping u gradu. Gosti u našemhotelu u centrugrada Rima imajuprednostjavnogtransport- ateputem metro linije, teiz Via Nazionalei Via Cavour imajumnoštvoprijevoznihlinija. U ulici Via dei Serpenti možete naći mnogo interesantnih radnji, restorana, caffea, barova i sladoledarnica.

Autom

Prilaz Rimu sa autoceste A1, izadje se na izlazu Roma Nord i pristupi se GRA (Grande Raccordo Anulare – obilaznica Rima). Izađite na Flaminio i slijedite oznake na putu za kolodvor Termini. Od kolodvora Termini uzmite ulicu Via L. Einaudi i skrenite lijevo duž ulice Via Nazionale. Nakoncirka 800 metaraskrenitedesno u Via deiSerpenti

Avionom

Voz, koji je u funkciji od 7.30 do 22.30 će vas dovesti sa Aerodroma Fiumicino na kolodvor Termini. Vozovi obično kreću svakih 20 minuta. Mnoge prijevozne kompanije imaju I autobuse sa Aerodroma Ciampino ka kolodvoru Termini.Ako želite potrošiti manje novca, ali više vremena uzmite autobus sa aerodroma Ciampino ka metro stanici Anagnina (A linija).

Vlakom

Kada siđete sa vlaka krenite ka izlazu na lijevoj strani kolodvora. Kada krenete u pravcu sjeverozapada, duž ulice Giovanni Giolitti, vidjećete ulicu Via Cavour koja ide nizbrdo prema Imperijalskom Forumu. Nakon cirka 800m je Via dei Serpenti koja je poprečna ulica Vie Cavour.

Esquilino i Santa Maria Maggiore

Zona koja se pruža južno od kolodvora Termini i sjeverno od Koloseuma je zona Esquilino. Hotel Apollo se nalazi između ove dvije važne tačke. Od sedam brda na kojima se pruža Rima, Esquilino je najveće. Via Cavour je glavna saobraćajna arterija koja povezuje kolodvor Termini i Imperijalni Forum. Ako vam se šetnja čini duga, samo uzmite metro ili autobus koji često prolaze pored hotela. U blizini jedna od većih znamenitosti je Bazilika Sv. Marije Velike (Basilica di Santa Maria Maggiore), jedna od četiri patrijarhalne bazilike (zajedno sa Svetim Petrom, Svetim Pavlom I Svetim Ivanom Lateranskim).

Udaljenost

• Koloseum: 200 metara
• Rimski Forum: 200 metara
• TrgVenecija: 400 metara
• Trg Navona: 1km
• Fontana di Trevi: 1km
• Pantheon: 1km
• Stadion Olimpico: 4km
• Stadion Flaminio: 3km